Google+ Followers

Friday, August 11, 2017

MEMPESTAKAN LIM GUAN ENG DAN AZMIN TIDAK KESAMPAIAN

Kalaulah ini satu lagi projek PH di Selangor atau Pulau Pinang tentulah 7hari7malam Azmin dan Lim Guan Eng dipestakan oleh golongan munafik dan murahan. 













53 comments:

  1. Wow..ahmoi mana tuu..😄😃😁

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahmoi dari pork dickson kot...😂😂

      Delete
    2. anak dia pernah kena tangkap basah tak or projek depan tivi ke??

      Delete
    3. Tu hang pi tanya Marina MahaKUTTY @ SiS @ Sundal in Syaitan! Wakakakaka

      Delete
  2. Bibir Pink semakin mampos. Taik julor dh tikam belakang tepat kt saraf tulang belakang. Bila kena tgkp nnt aku suggest kurung kt Guantanamo 30 tahun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju! Madey MahaKUTTY a/l Iskandar Kutty patut dicampak di Guantanamo selama 50 tahun sebelum digantung!!

      Delete
    2. Knp kau takut nak kurung di sg buluh?

      Delete
    3. Nak tengok Tua Kutuk pujaan kau tu pakai baju Oren! Muahahahha

      Delete
  3. Bahasa kebangsaan sutak tatak mau pakai lagi lea aa .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pakai bahasa kerala baku pulak

      Delete
  4. Dah agak apa kesudahan projek kereta api ni. Duit RM55 bilion hilang. Jalan ketapi siap 2-3 km utk pemakan dedak buat gmbr propa dlm internet.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah 2 kali pru kau dah agak PH menang, kau bagi makan apa kpd toyol kau?
      Kau bg mkn telur biawak ke? Memanjang silapnya toyol kau buat kerja.

      Delete
  5. Kalaulah skandal IPP-IPP ni DS Najib yang terlibat, pasti khadam-khadam Raja U-Turn berpesta 1001 malam dan mengulang-ulang cerita ini sehingga berabad-abad lamanya. Tetapi oleh kerana ianya angkara Raja U-Turn. Para khadam dan penjilat pun berkata lupakanlah cerita tu dan maafkan la dia. Dia dah tua dan mudah lupa. Kita nak Raja U-Turn yang mudah lupa ni mengetuai kita untuk menumbangkan DS Najib. Chit Poodah!

    Mujur ada DS Najib! Beliaulah yang menghentikan kegilaan itu. Kalau tidak sampai tua la rakyat Malaysia akan menanggung biawak hidup.

    Inilah cerita... IPP Raja U-Turn

    Tak sukar untuk IPP buat untung atas angin sehingga menekan TNB, Petronas dan seluruh pengguna elektrik di Malaysia. Beli gas pada harga subsidi (sangat‐sangat murah) daripada Petronas sedangkan Petronas beli pada harga pasaran dari Lapangan West Natuna, Indonesia. Ia juga bermaksud, Petronas, kerajaan dan rakyat Malaysia terpaksa menyerap harga gas yang tinggi untuk dibekalkan kepada IPP. Secara tidak langsung, hasil kepada Petronas, kerajaan (dan rakyat) juga akan menurun yang sepatutnya keuntungan mampu dicapai pada angka yang lebih tinggi TNB MESTI BELI tenaga daripada IPP pada kadar yang tinggi iaitu sebanyak sebanyak 16 sen seunit (kWh) Sedangkan TNB boleh hasilkan tenaga pada kadar yang lebih murah iaitu pada kadar 8 sen seunit (kWh) dan boleh dijual kepada pengguna pada kadar sekitar 17 sen seunit (kWh) TNB terpaksa mengenakan harga kepada pengguna sebanyak 30 sen seunit selepas dicampur dengan beberapa kos penghantaran dan kos TNB yang lain tarif elektrik naik dan akhirnya rakyat Malaysia yang terkesan. Inilah yang dinamakan ‘skim cepat kaya’ khas tanpa sebarang risiko untuk anak-anak dan kroni-kroni supaya mereka terus menggungguli takhta senarai individu terkaya di Malaysia.

    P/S : Jadi sekarang ini siapa yang menerima subsidi antara yang terbesar di Malaysia? Mana yang lebih penting, subsidi kepada rakyat kebanyakan atau taikun‐taikun kaya di Malaysia?

    Oh ye... Itu amoi aaa selupa itu Nika la. Jangan maree.

    ReplyDelete
    Replies
    1. MahaKUTTY kata itu IPP apa ke mama? Sudah lupa!!

      Delete
  6. Ckp byk x guna. Nk tulis pjg2 pegi masuk pertandingan cerpen kt sekolah anak kau. Kerugian dlm pelaburan dan bisnes bukan jenayah kecuali pecah amanah mcm kes 1MDB.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dedak punya pasal bro hitam dorang kata putih..
      rakyat china diutamakan
      rakyat sendiri diberakkan
      pun masih boleh horey2

      Delete
    2. He...he...he...

      Panas, panas, panas.

      Khadam-khadam sudah panas.

      Delete
    3. RCI... RCI... RCI... masak Raja U-Turn kena kali ni.

      Labu, mana kau Labu. Kepala aku pening, nak kau tolong picitkan.

      Keh...keh...keh...

      Delete
    4. doj...doj...doj...masaklah raja klepet kena kali nl

      semah,mana kau semah.
      kepala aku dah pusing baik aku menyorok dalam kain kau semah.

      kah...kah...kah...

      Delete
    5. He...he...he...

      IPIC tarik balik kes daripada diteruskan di LCIA. Saman DoJ keatas 1MDB tak akan kemana. Ke IPIC ada la. Sapa la yang akan ketaq kepala lutut nanti.

      Delete
  7. Itu bukan kerugian dalam pelaburan tetapi kegiatan melanun yang disengajakan. Sekarang siapa yang sebenarnya Raja Lanun? Adakah dia ini yang hendak dilantik sekali lagi sebagai PM!

    Oh tidak, tidak dan tidak sama sekali.



    ReplyDelete
  8. Walaupun IPP tu masa saya jd PM,
    tapi saya tak tahu,
    tak diberitahu,
    tak pernah tahu,
    tak tahu menahu

    ...apanama...saya keliru.

    ReplyDelete
  9. Kalau pecah amanah dh lama Mahathir kena satey. Ini MO1 terlibat subahat gelapkan bilion2 dollar smpi huru hara sistem kewangan USA. Kalah Pablo Escobar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saman DOJ ada kena mengena dengan IPIC atau 1MDB? Kita tunggu dan lihat perkembangan seterusnya yang semakin menarik dari US.

      Jangan terkejut dengan kejutan-kejutan. Yang pastinya DS Najib is Mr. Clean.

      Delete
    2. kahkahkah...mari kita tengok sapa yang kena....

      moga2 takde yang kena c4 atau tong drum nanti...

      Delete
    3. DoJ sengaja guna nama gelaran sbb nk tease pelaku2 dlm skandal money laundering ni. Najib terlalu bodoh sampai berani amik risiko utk terlibat dlm kerja2 kotor budak cina cib*ibi tu. Kalau betul nk pakai belanja PRU, ada cara yg legal utk dpt. Aku yakin najip kena main sbb kebodohan sendiri.

      Delete
    4. Sebaliknya DS Najib adalah bodoh sepat. Nampak bodoh tapi sebenarnya sangat bijak. Mr. Cool ni beberapa langkah kehadapan berbanding dengan musuh-musuh beliau. Tunggu dan lihat beberapa bulan yang akan datang. Yang pastinya sebelum PRU.

      Heh...heh...heh... Hanya yang tenang akan menang. Caya la DS Najib.

      Delete
    5. cayalah najib pengikut kau kata kau ni bodoh...kahkahkah so pengikut kau pulak dah terlajak bodoh lah....gy sokong orang yang bodoh...

      jap jap aku nak guling2 ketawa

      Delete
    6. Dey Tambi... buka buku peribahasa Melayu la tengok apa maksud 'bodoh sepat'.

      Delete
    7. ada lagi ke buku melayu?umno kan sekarang pakai buku cina dari china...
      kah kah kah dei ane gy belajar bahasa international la apa itu 'top dog'

      Delete
  10. Ya kita ulang satu-satu skandal-skandal. Lepas ni jet pejuang A4 Skyhawk pulak. Pembelian nyanyuk lawak antarabangsa.

    ReplyDelete
  11. Kalau cakap menteri pun dah tak laku.. Cakap pecacai, agak² mana nak letak?
    Longkang le kot
    Kikikikk

    ReplyDelete
  12. Ha...ha...ha...

    Ini bukan UMNO yang punya kerja. Ini Raja U-Turn yang punya kerja untuk anak-anak dia dan kroni-kroni.

    Ha...ha...ha...

    Ahmad Albab, buka pintu luas-luas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha.ha.ha buka pintu ke tutup pintu ke tetap nampak umno terpalit sama.

      apalah malang melayu umno ni...berpuluh tahun disanjung nya apa nama tu u TUN..nak cakap buta tapi celik..umno derma dan kroni berpisah tiada.

      Delete
    2. Oppsss... lupa pulak. Khadam-khadam Raja U-Turn Mendeliar kena berkomunikasi dalam bahasa Kerala/Malayam.

      Patut la... dah lupa asal usul.

      Heh...heh...heh...

      Delete
    3. Opppsss... lupa pulak khadam-khadam Raja U-Turn Mendeliar kena berbahasa Kerala/Malayam.

      Patut la...

      Hish...hish...hish... Dah banyak makan buah kas-kas ni. Tu la fening lalat.

      Delete
  13. Keh...keh...keh... DS Najib dah berjaya halau Raja U-Turn dan khadam-khadamnya keluar daripada UMNO. Senang dah tiada 'musuh dalam selimut', 'musang berbulu ayam', 'gunting dalam lipatan', dan 'duri dalam daging'. UMNO dah bersih daripada pengkhianatan dari dalam. Senang nak menyusun atur gerakan menghadapi PRU 14 nanti.

    Segalanya nampak lancar. InsyaAllah majoriti 2/3.

    Terima kasih Tun M sebab keluar daripada UMNO bersama racun-racun. Sekarang racun-racun tu dan mengalir di tubuh Pakatan Harapan.

    Yeahooo... Tak sabar nak tunggu PRU. Tapi belum masanya lagi sebab ada beberapa perkara yang perlu dibereskan lagi.

    Cheers!

    ReplyDelete
  14. UMNONNPAS dah kecut tahap dewa.
    11/8 pun bayar separuh,selepas kna warning dgn ipic.Brapa ada, kasik sebelum 12/8
    Ini lepas launching ercl made by prc tu (hehe..we know what u did last few days).
    Alamak ! Dah kes jenayah -USA vs Wolf of anak tiri Sept.
    Aduiii, masak niii.
    Husni pun dh letak buk soalan tu..
    Rakuat ozzy pun dh bg tempoh sama sirul.
    Baginda lari blk malaysia, hantu aminah datang lagi.
    Sms shafiee jibbu keluar pulak.
    Hadoi, email Otaiba Tahek Low dipapar.
    Mustada Ong n geng2 diplomat pun dh larii..

    Lobai , A9 q7, mr j subahat kojola,singapork,new kita baru ..semua dh.mila sepi.

    Menteri mana nk lari dulu?
    FBI nehhh, susah kautim.
    Pak Sheh diseru buat yahanabanana, free nasid nyanyi2 gepi2.
    kot2 la dpt tambah senapas dua...
    Media stby shoot, berbus2 makcik felda,tahfiz penjawat, belia akn dikerah sbagai prop utk janakan keadaan sokongan ditivi. (trick basi,)

    Tak lama dah nehhh, FBI come knocking on your door soon.
    Bailout is only way out !

    ReplyDelete
  15. Ha...ha...ha... dalam mimpi saja tu.

    Tun M, TS Muhyiddin dan DS Husni yang mengelabah gila bila kes saman DoJ ni terbongkar. RCI lagi. Tengok air muka pun keruh.

    DS Najib seperti biasa, tenang dan bersemangat. Musuh-musuh dah lemah sebab racun-racun tu dah mula menular.

    Tunggu masa yang sesuai saja untuk pukulan terakhir.

    Caya la DS Najib. Kemahiran perang taktikal beliau adalah yang terbaik.

    Hish...hish...hish... terkedu Raja U-Turn orang yang dia kata pengecut. Lupanya Pendekar terbilang. Rupanya selama ni pahlawan berdarah bugis ni saja simpan kuku yang tajam lagi berbisa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. pahlawan bugis takde telur..TAKUT BINI kena senggul dgn bini tak terkata apa....maruah mana maruah oi melayu umno?

      Oh lupa da kena gadai kat cina tongsan.

      Delete
  16. Bekas Menteri Besar Selangor Tan Sri Khalid Ibrahim yang bersama dengan pimpinan PAS semasa perjumpaan mereka dengan pengurusan 1MDB telah memberi penjelasan mengenai perjumpaan tersebut dan maklumat yang disampaikan oleh pengurusan 1MDB. Sebagai seorang bekas ahli korporat dan tidak menyebelahi pakatan Hapraq atau kerajaan, penjelasan beliau boleh dipercayai dan semua yang di gempar gempurkan oleh Pakatan Hapraq termasuk mengenai DOJ adalah lakonan politik bangsat lagi kotor.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Who is khaled? Desperado..

      Delete
  17. la baru sedar ke ini semua lakonan...tu crew2 lakonan tu ada bergambar ramai2 kat atas kapal mewah ar apanama tu...ha atas kapal akunakmati.
    hehehe pandai sungguh depa berlakon ya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ar..apanama...apanama...
      Kau pun ikut nyanyuk mcm ketua kau jugalah..

      Delete
    2. orang nyanyuk tu ke yang sudah menggadaikan maruah bangsa dan negara kat cina tongsan???

      Delete
    3. Bila pulak kita kena gadai? Kau dah nyanyuk, sama dgn ketua kerala kau. Baik kau tulis nama sebenar kau, mohd nor a/l koyakkutty

      Delete
    4. Dia ni memang keturunan kutty la... tengok ejaan nama ada 'e'. Kalau melayu guna 'a'.

      Sokong raja mamak ada makna tu. Nak jadi kroni. Hampeh.

      Delete
  18. baguslah tak kena gadai boleh la korang ramai2 nyanyi lagu anak kecil main api kat tapak ecrl tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. jgn lupa yeop eh bawak limau mandarin dgn colok sekali nanti da bis nyanyi leh dapat ang pow sorang sekeping..

      Delete
    2. Raya cina ada angpau, raya keling keturunan kau tak ada kan?

      Delete
    3. kahkahkah da tak leh angkat ke yeop sampai ckp aku keling...demi allah yeop aku 100% darah melayu yeop cuma melayu aku melayu bermaruah yeop bukan cam melayu dedak yeop maruah ada kat dalam ang pow tu yeop...
      aku gy dulu k yeop dan jgn lupa yeop busuk kau busuk aku kita tetap seugama yeop...

      k bye
      puas hati lah...

      Delete