Google+ Followers

Thursday, August 10, 2017

KATAKAN TIDAK KEPADA PEMIMPIN PALSU


Pemimpin yang berbohong,  tidak menunjukan tauladan dan akhlak yang baik dan paling tidak senonoh ialah tidak amanah adalah pemimpin pemimpin palsu. 

Pemimpin ini jika mempunyai kuasa politik sangat merbahaya kepada bangsa,  ugama dan negara. 

Jom,  walau di dalam hati,  kita katakan tidak kepada mereka. 

56 comments:

  1. khairulryezall a/l osman kuttyThursday, August 10, 2017 7:33:00 PM

    Tidaaakkkkk!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg kau akan sokong anak beranak kau dari kerala nun. a/l Iskander kutty, a/p koyak kutty, dah memang datang satu kapal, takkan nak balik setahun sekali asing-asing.

      Delete
  2. No way to pakatan,just too much rubbish. TIDAK.

    ReplyDelete
  3. Betul tu!

    Katakan tidak, tidak dan tidak kepada Tun M, TSM, DSWA, LKS dll.

    ReplyDelete
  4. Katakan tidak kepada si hipokrik yang kononnya tak tahu duit ada masuk dalam akaunnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Juga kpd pemimpin yg tak tahu negara dia ada beli selam masa dia jd PM

      Delete
  5. Katakan tidak pada pemimpin penipu yang u-turn berpuluh kali dalam setahun.
    Katakan tidak pada pemimpin yang membaruakan rakyat mengheret rakyat demi mempertahankan kedudukannya.. jangan lupa dua ekor penjahanam Melayu ini Mahathir-Anwar. Kerana mereka bertelagah huru hara negara dan dunia Melayu!!

    TIDAKKKKKKK!! no way to these shitty parties!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau cakap menteri pun dah tak laku, apa boleh percaya cakap pecacai..

      Kikikikikk

      Delete
    2. katakan tidak pada DOJ yang hendak menganiaya seorang pahlawan yang sesuci embun pagi...kahkahkah

      Delete
    3. Di pihak pembangkang mmg tak laku sbb pembangkang ni bangang.

      Delete
  6. Jari telunjuk Tun M menuding ke arah DS Najib dengan mengata keburukan2 DS Najib. Tanpa sedar atau lupa yang dipilih2, tiga lagi jari dia menuding ke arah diri sendiri dan anak2nya.

    Oh lupa... ibu jari dia pun seperti menunjal2 ke arah muka sendiri.

    Tapi aku cukup kagum dengan DS Najib. Beliau amat tenang menghadapi segala macam fitnah yang dilontarkan oleh PH.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kagum???

      Kalau cakap menteri pun tak laku, boleh percaya ke temberang pecacai otak tersumbat
      Kikikiki

      Delete
    2. Tenang????

      Tun suruh kerap sikit serbu sykt anaknya.. Kikikiki

      Delete
    3. jari telunjuk DOJ sedang menunjuk kearah MO1....siapakah MO1?
      TUN atau najib????

      Delete
    4. Cakap menteri mmg tak laku kpd pembangkang sbb pembangkang ni dah mmg bangang dari azali

      Delete
    5. Calon-calonnya ialah:

      1. Dato' Seri Ahmad Husni
      2. Tan Sri Muhyiddin
      3. Tun Mahathir

      Delete
    6. Yang hilang duit siapa, IPIC atau 1MDB?

      IPIC mengadu hilang RM2.6 billion, 1MDB pula mengaku tak hilang duit RM2.6 billion.

      IPIC buat aduan di LCIA, lepas tu tarik balik sebab takut kena batang hidung sendiri.

      Saman DOJ ke atas 1MDB dibawa oleh kem Demokrat bukan kem Republikan. Pada masa yang sama kem Demokrat cuba menjatuhkan Presiden Trump atas tuduhan minta bantuan Rusia semasa pilihanraya presiden US tahun lepas.

      Presiden Trump dan kem Republikan belum bertindakbalas lagi dengan kes Hillary Clinton dan kem Demokrat dalam pengubahan wang haram.

      Bila Trump memulakan langkah balas. Kem Demokrat terduduk. Saman DOJ pun tak kemana.

      Ohh... Jika saman DOJ beralih arah daripada 1MDB ke IPIC. Calon-calon MO1 ialah...

      Jeng...jeng...jeng...

      Delete
  7. Rasanya telah terlalu banyak mengumpat mengata menghasat dengki yang KD lepaskan keatas DS Najib, rasanya pahala yang diperolehi DS Najib dari mengumpat mengata menghasat dengki yg dilemparkan keatas nya mungkin dah cukup bagi menampong dosa DS Najib keatas 1MDB dan RM2.6b.
    TIDAK kepada Pakatan Hapraq yang terlalu banyak berlakun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Keldai 8:29 kamu lantik diri ke jadi tukang Kira pahala?

      Apa kelulusan Dan dari mana tauliah kamu?

      Atau kamu hanya tukang Kira berapa Kali M01 berak kamu jadi tukang cebok...hmmmm?

      Selasa dah berapa purnama dahhhh!

      Delete
  8. Hang buat betul KD!!! Satu Malaysia tahu kepala Munafiq @ Pembohong/Penipu/PEMBELIT/PEMBELOT No. 1 Negara adalah MahaKUTTY a/l Iskandar KUTTY!

    ReplyDelete
    Replies
    1. HIDUP TUN
      HIDIP TUN
      HIDUP TUN

      1DUNIA HORMAT PADA TUN
      AKU SAYANG PADA TUN

      Delete
    2. Robert Mugabe memang puja MahaKUTTY! Muahahahha wakakakaka

      Delete
    3. orang bosnia lebih kenal Mahathir dari mus spender
      muahahaha wakakaka

      Delete
    4. Mmg org Bosnia kenal sbb mereka selalu tengok karton hidung besar zunar. Ramai yg jatuh longkang sbb ketawa hingga berguling-guling.

      Delete
    5. Wakakakakaka hidung KUTTY memang famous seantero dunia!!

      Delete
    6. Satu dunia hormat pada Tun M! Ha...ha...ha... Inilah lawak nyanyuk antarabangsa yang aku baca pada hari ni.

      Berpijak pada bumi nyata sedara. Banyakkan menyelidik/membaca untuk mengetahui sejarah Tun M aka Raja Mendeliar.

      Delete
    7. wakakaka kepala kecik pak mus memang famous 1 malaysia!!

      Delete
    8. Dengan kerja keras yang sedang dilaksanakan oleh pemuda-pemudi UMNO baik secara offline atau online dan perkembangan terkini politik semasa dan sambutan yang amat bagus daripada ahli/pengundi muda, InsyaAllah PRU-14 ni majoriti 2/3 kerusi parlimen dapat dikuasai.

      Hidup...hidup...hidup DS Najib
      Hidup...hidup...hidup UMNO
      Hidup...hidup...hidup BN

      Delete
    9. negara malaysia gah pada zaman sape pm sedara?berpijak lah dibumi yang nyata bahawa pm ni lah yang telah memertabatkan bangsa dari pm sekarang yang telah mengbangsatkan bangsa dan negara.
      kalau yang ni pun tak nampak baik jgn jadi rakyat malaysia.

      Delete
    10. Bro Mat Noor.

      Jangan buat2 tak tau.

      Apa halnya deme ni nak nyokong Tun padahal Tun tak mampu dan kalau mampu pun tak akan tabur dedak.

      Deme ni semua bekerja demi dedak jadik kenala sokong orang yang mampu dan mahu tabur dedak.

      Nanti kalau dedak dah habis diorang pikir balik le sape nak sokong.

      Iyo dak?

      Delete
    11. setuju bro,demi sesuap upah deme sanggup lupa segala jasa2 TUN.

      Delete
    12. Mmg tun sgt berjasa kpd kita. Jasanya kekal hingga hari ini.

      TOL.

      Delete
    13. Ya la... Ya la... Ya laa... Tun M la yang berjasa memperkenalkan Malaysia ke seantero dunia sehingga George Soros pun bagi wish pada dia dan rakyat Malaysia pada tahun 1997. 'See you Malaysians at RM5 per US Dollar'. Masa tu USD1.0 dah bersamaan dengan RM4.88.

      Bukan tu sahaja skandal-skandal berikut menambah terkenalnya Malaysia di seluruh dunia:

      1. BNM forex
      2. BMF
      3. Perwaja
      4. Maminco
      5. A4 Skyhawk

      Dan banyak lagi.

      Hish...hish...hish... Labu, Labu... pening kepala aku ini.

      Delete
    14. Budak budak mumayyiz dalam Pakatan Hopeless kata 'sudah lupa'! Kata para Munafiq Pakatan Hopeless 'usah dikenang jenayah yang lalu '!!

      Delete
  9. Perasan tak? Sejak dua menjak ni APA yg ditulis oleh pemilik blog ni seolah olah pukul anak sindir menantu... Matlamatnya nk war warkn keburukkan UMNO dan DSN.. Tp realitinya apa juga yg dikutuk Dan cerita yg dipersembahkn secara x langsung kita akan terfikir dn terbayangkn yg pemilik blog ni sedang menghina Tun Dr Mahathir.. Biar betul KD.. Hang ni dipihak mana..

    ReplyDelete
  10. Setuju dgn Bro KD.

    TIDAAAAK!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mcm iklan ridsect kau ni.

      Delete
    2. Bro anon,

      Saya setuju dengan KD dan tak perlu ulas pun siapa pemimpin palsu sbgmn KD pun tak perlu terangkan. Memadai dengan satu perkataan sahaja maksudnya dah sampai.

      Masing-masing pun dah tahu siapa pemimpin palsu yang dimaksudkan. Sebab tu para penyokong (kalau ikut KJ dia sebut macai) pemimpin palsu ni kena kona sana kona sini kilas sana kilas sini hanya nak spin bahawa pemimpin depa tu bukan pemimpin palsu.

      (Ialah dedak yang ditabur bukan palsu, iyo dak?).

      Cer tengok KD. Dia lontar ja benda ni tanpa tujukan kepada sesiapa dan tak perlu masuk balik pun untuk pencerahan atau menjawab balas, semua orang boleh nampak betapa para macai ini (KJ yang kata depa ni macai) melatah nak kilas dan spin.

      Macai je yang tak sedar...

      Apa punya tur daaaa..

      Delete
  11. Contoh rafizi.. saman berkali kerana tipu
    Nurul izzah.. saman tipu

    ReplyDelete
  12. Tidak. Nyah segera negara lagi selamat.

    ReplyDelete
  13. Katakn tidakkkkk...pd blog kote ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jgn cam to, Blog KD ni OK! Kalau kat blog Pakatan Hopeless yg lain, kau kritik sikit terus kena ban!!

      Delete
    2. tengah bermimpi ke, blog pro bn ke pakatan yang terus kena ban kalau tak memuji Penyamun Mega???

      Delete
    3. BN dengan PH memang sama = sekular & perkauman! Hang baru bangun tidor ke?

      Delete
  14. Hidup rosmahhhhh.....hidup bagioooo.....dedaksssss

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hidup Najib.....
      Hidup Cina ecrl.....
      Hidup Jo lowkk

      Delete
  15. Tun sgt berjasa kpd kita rakyat Malaysia. Jasanya kekal hingga hari ini walaupun PM dah silih berganti.

    TOL.
    MAS...hasil penswastaan zaman Tun, dua PM lepas tu tanggung biawak hidup.
    Swastakan pd kroni. Dah berbilion habis.
    ...
    ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. khairulryezall a/l osman kuttyFriday, August 11, 2017 3:33:00 AM

      Mantan MENTERI KEWANGAN tanya soalan tentang 1MDB di Dewan Rakyat


      Soalan Datuk Husni Hanadzlah berkaitan 1MDB dalam sidang Dewan Rakyat adalah seperti berikut :

      1 - Mengapa Kerajaan tubuhkan 1MDB?

      2 - Mengapa kita letak lebih kurang USD4 bilion @ RM16 bilion dalam Aabar PJS Limited yang bukan dimiliki oleh IPIC? Sebuah syarikat yang dimiliki oleh 2 anak raja yang didaftar di British Virgin Islands.

      3 - Mengapa tiada tindakan undang-undang diambil ke atas pengurusan 1MDB kerana masukkan duit (RM16 bilion) di tempat yang tidak betul?

      4 - Mengapa tidak ambil tindakan kepada 2 anak raja ini kerana penyelewengan wang tersebut?

      5 - Apa jadi kepada unit pelaburan bernilai lebih kurang USD1 bil yang sepatutnya matang pada tahun lalu tetapi tidak tahu kisahnya?

      6 - Apa terjadi dengan Binding Term Sheet dengan IPIC? Mengapa 1MDB tidak memenuhi perjanjian tersebut sehinggakan IPIC membuat saman melalui arbitration sebanyak USD6.5 bil bersamaan dengan RM26 bilion?

      7 - Apa jadi kepada penjualan Bandar Malaysia? Kita jual 60% kpada syarikat daripada negara China yang mempunyai minoriti shareholding daripada 2 syarikat daripada Malaysia?

      Saya (Husni) kerja bank dulu. Bila kita jual ekuiti, tambah-tambah 60%, barangnya mesti diambil sekarang. Mengapa kita biarkan bayaran itu dibayar pada tahun 2022? Ia meletakkan risiko kepada 1MDB. Risiko perniagaan dan risiko pembayaran. Mana kita tahu tahun 2022 pembayaran akan dibuat?

      8 - Switzerland akan mengambil tindakan undang2. Begitu juga dengan British. Di Singapura 2 bank telah tutup. Apa akan jadi kepada negara kita ?

      “Kemudiaan saya bangkitkan soal SRC, mengapa Kumpulan Wang Amanah Pencen berikan pinjaman sebanyak RM4 bilion dan draw down sekaligus.

      “Biasanya kita bagi pinjaman, draw down, kita bagi ikut progress payment, ini sekaligus dan tujuannya SRC ini ditubuhkan adalah untuk terlibat dalam bidang perlombongan, tapi akhirnya perbelanjaan hanya lebih kurang RM400 juta dalam perlombongan, jadi yang US$1.6 bilion itu dalam bentuk pelaburan.

      “Isunya mengapa KWAP, tidak mengambil tindakan kerana wang itu tidak digunakan spesifik untuk perlombongan dan itu sebahagiannya dalam BSI di Switzerland telah dibekukan oleh pihak berkuasa monetary, Jadi apakah tindakan KWAP untuk berbincang dengan SMA?”.
      celahgelegar at 5:17 PM

      Delete
  16. DS Husni semasa menjadi menteri kewangan ke-2 dah jawab soalan2 tu. Bila dah digugurkan daripada jawatan tersebut, dia macam meroyan tanya balik soalan2. Dia jawab, dia soal.

    Hish...hish...hish... pening ke dia ni!

    Tetapi bila tembelang dia didedahkan oleh RPK and the Third Force. Terus senyap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rpk..??? Sejak bila macaii pm najib percaya dgn rpk nii..terdesak sgt nii..Raja Putar Alam..kikikikikiki๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜œ๐Ÿ˜๐Ÿ˜œ

      Delete
    2. Apa yang sudah merasuk geng-geng reformasi sehingga sanggup bertuankan musuh utama Tun M aka Raja Mendeliar.

      Hish...hish...hish low class (pinjam kata-kata Allahyarham P. Ramlee).

      Delete
    3. hehehe yang low class tu lah yang dibodohkan oleh rahman dahlan.dah lupa ke apa yang dia ckp?

      Delete
  17. Zaman reformasi dh lama berlalu..tun dn anwar sudah bertemu dan bermaafan..misi utama sekarang tumbangkn raja lanun dulu..macaii nk gelar tun apapun itu tk penting..tumbangkan najib dulu dan siasatan mengenai 1mdb akn diuruskn oleh badan bebas..bn menang rakyat senang hanya omongan kosong...

    ReplyDelete
  18. Kamu sokong la Raja Ular U-Turn tu dan Raja Kepala Angin Sg Buluh. Bila dah menang, boleh la Raja Ular to belit dan patuk balik Raja Kepala Angin sekali harung dengan hangpa semua. Masa tu nasi dah jadi bubur.

    Kami tetap sokong DS Najib, UMNO dan BN. Dah banyak kebaikan yang DS Najib lakukan. Tun M gadai, beliau dan Tun Abdullah tebus. Kalau beliau tak bertindak cepat dan bijak menangani kesilapan Tun M samada kesilapan yang dia sengajakan atau tidak alamatnya menanggung biawak hidup la rakyat Malaysia gamaknya sampai tua.

    Apa-apa hal pun ini negara demokrasi. PRU-14 jadi penentunya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju apa2 hal pun tunggu pru 14.moga kedua belah pihak terima keputusannya nanti dengan hati terbuka.

      Delete
  19. Betul tu...

    Kita berdebat secara berhemah tak perlu carut mencarut, memaki hamun dan mempersendakan bentuk fizikal seseorang. Sikit-sikit bagi gelaran tu ok kan, kan, kan.

    ReplyDelete