Google+ Followers

Monday, August 7, 2017

JERUNG SERAH DIRI PADA SPRM





Minggu lepas,  SPRM melalui Ketua Pesuruhjayanya menyatakan kekeliruannya berhubung istilah ikan bilis dan jerung dalam kendaliannya. 

Rakyat lebih keliru apabila SPRM sendiri keliru untuk memahaminya. Kekeliruan atau keraguan rakyat terhadap SPRM bukan setakat itu, tetapi agak sepi info dalam penghujung beberapa siasatan besar...

Tetapi berbeza kali ini,  jerung serah diri untuk disiasat dan jerung yang sama menggesa jerung yang lebih besar disiasat.. Ini satu peluang tidak boleh ditolak oleh SPRM,  sudah tidak ada kekeliruan istilah.. 

Bukan sahaja satu dua jerung,  alang alang menyeluk perkasam,  siasatlah sekali dari kepala sampai keekor beberapa beberapa beberapa lagi jerung di peringkat Bahagian,  Negeri dan Pusat.. 

Siasat dulu,  dakwa atau tidak,itu dibawah kuasa AG,  rakyat akan terus perhati dan pantau.. Rakyat juga tahu untuk bertindak mengikut lunas undang2 pada masa yang sesuai dan perlu. 

Kena percaya,  rakyat tak bangang pada semua waktu dan semua perkara. 

20 comments:

  1. Alamak! dh nk malam...
    nanti keluar la hantu kojola pelahap tahek low tu. Habis dimuntahnya blog2 yg tak mahu jilat tahek low.

    Mungkin musim hantu lawan hantu kot? sebab Hantu Aminah Atlantuya pun dh tiba mula intai2.

    Hantu anak tiri pun tetiba masok kes kt usa minggu lepas. Kononnya dia hanya
    'Innocent Owner'
    "Pemilik barang salah yg tak bersalah"...pjg tuul !
    ..walaupun hasil harta curi 1mdb, taktau takpa tuan hakim.

    Ini mesti mak ajar kot, tu sebabnya batu tk perlu pulangkan, hmmm?

    Hantu diPekan biak subur, Hantu Permatang pauh baru kahwin. Nnt beranak pinak la tu..hmmm

    Allah dah susun, satu satu kenaram timbul, pada tempo dikehendakiNYA.
    Media Malaya boleh canang di kibutz felda saja ler. Usah lah lena sgt Wahai Melayu Islam,dah bengkak kesan luku 60 tahun tu.
    Dah pulak nak keluar lagi bon cucu.

    Maluuu siot

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesian osman kadok, dahlah mati pucuk, cakap sorang-sorang pulak.

      Delete
  2. Knp la aku termsuk dlm blog lucah ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. lepas keluar ni jangan membangangkan diri nak masuk balik pulak... pegi masuk kelab tahlil kepada najib nun....

      Delete
  3. Woooit menteri NKRA memerangi rasuah mau siasat Tun Mahathir dan ahli keluarga Tun Mahathir.Tapi Tun Mahathir kata mesti mula dari RAHMAN , TUNKU ABDUL RAHMAN sampai
    Datuk Seri Najib. Datuk Seri Hisahamuddin juga anak mantan PM.

    Datuk Seri Najib SPRM dah siasat tapi ahli keluarganya belum. Tun M pun dah offer diri utk di siasat. TPM230 pun ok. Menteri NKRA memerangi rasuah memang hebat!!!!!!

    ReplyDelete
  4. Jgn lupa siasat juga mat sabu, sbb masa dlm pas dulu dialah yg paling kuat bertempik tuduh dr m rasuah sana sini, mengalahkan bapak beruk Uganda kena sawan babi. Sekarang knp diam je mcm anak beruk tertelan biji durian.
    Cuba siasat kot-kot mat sabu dah tukar jantina. Maklumlah penyokong kuat lgbt katakan.

    ReplyDelete
  5. Yg lawaknya..org2 kuat dlm kabinet dan ameno semuanya lawan sorang je org tua 92 tahun...itu pun x blh makan..hahaha
    Takut sungguh depa nooo..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah masak ranum, ia akan gugur sendiri, tak payah susah-susah nak kait.

      Delete
    2. Kalau dia gugur, hampa dah di sungai buluh

      Delete
    3. Ada gegaran berlaku bila hang sebut sg Buluh. Jaga sikit mulut hang, jgn cabul sgt.

      Delete
  6. US$26,024,509.59.
    kos simbah cat merah lambat bayar.
    Bond CuCu kasi satu.
    Melayu Islam Parti PISs boleh kahwin 4, kasik cucu2 buat bayar hutang nantiii.
    Yg baki boleh terus rempit.
    Hidup UMNO, hidup Melayu dalam parti Kera Mat.kite enjoiii.

    pelahap tahek low terus kaya katak...
    kitaran kebangsatan yg disanjung geng terompah jamban.
    Syabas

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa maksud pakcik tulis "Melayu Islam Parti PISs boleh kahwin 4?"
      Utk pengetahuan pakcik, kahwin 4 tu adalah syariat Islam, bukan syariat parti Pas.
      Kalau pakcik nak menyindir pun, pikirlah sikit, jgn sembarangan isu. Nak berpolitik pun agak-agaklah, benci pd seseorang pun berpada-padalah.
      Kalau pakcik menghina syariat tu dgn niat merendahkan syariat kahwin 4, hukumnya bolehlah rujuk kpd ustaz.
      Tapi jika pakcik non-muslim, oklah, saya minta maaf.

      Delete
    2. 506,
      Apa maksud tok usul "Melayu Islam Parti PISs boleh kahwin 4?"
      Utk pengesahan tok, kahwin 4 tu mmg syariat Islam, bukan syariat parti Pas.
      Kalau tok nak loyar pun, pikirlah sikit, jgn sembarangan isu. Nak berpolitik pun agak-agaklah, benci pd seseorang pun berpada-padalah.
      Kalau tok tak tahu syariat tu dgn niat merendahkan syariat kahwin 4,
      Cumanya jantan melayu terutama PISs (kencing) sgt gah nk kahwin 4 walaupun anak isteri leoas tanggung jawab. Ini dah dibudayakan, tok boleh kaji pola cerai di kelantan sebagai contoh.Tapi sy usik tambah cucu supaya dpt bayar bond. Tok nk belagak terre agama pun berpadala. Serban sekilo tak melambang tidak sengkek iman. Ini kena akur betul2, ianya melambangkan kekuatan akidah. Benci pada yg palsu munafik.

      Tapi Kalau bab hukumnya bolehlah rujuk kpd ustaz.
      Tapi jika tok non-muslim, oklah, saya minta maaf.
      Fahe molek2 tu tok.

      Delete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. SPRM?

    Apa nak harap daripada agensi yang isytiharkan ratusan juta wang tunai yang dimiliki oleh seorang pegawai Jabatan Air negeri tiada unsur rasuah.

    Semuanya kelihatan ada cover up. Yang tiada-tiada pula diada-adakan.

    Semua demi memenuhi kerakusan seorang PM singa yang sewenangnya meratah para rakyat yang diibaratkan seumpama kambing-kambing.

    Ibarat anjing menjadi pengawal kepada sang singa di dalam usaha untuk meratah kambing-kambing yang hanya mampu bersabar dan menunggu tibanya kemenangan kepada kebenaran.

    Apa pun SPRM dipersilakan melakukan siasatan.

    Setakat hari ini setiap yang dirancang oleh kumpulan singa, serigala dan aniing ini ke atas orang tua renta berumur 90-an ini hanya menyaksikan peluru makan tuan.

    Berani kerana benar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jon bodoe, kalau tak tahu cerita sebenar jgn tunjuk bodoe di khalayak. Kau ingat setiap kes sprm mesti update kpd jon bodoe sentiasa ke?
      Jgn menyondol sesuka hati mcm babi hutan. Kawal sikit perangai babi dan nafsu babi tu.

      Delete
    2. Betul kata John Doe tu.
      Byk bawal jerung terlepas.
      Sampai Malaysian Official, yg makan upah gaji elaun oleh rakyat yg wakil rakyat tu pun dikatakan , Bukan Official.
      Hampeh tul. 603, nk vover tahek low yg konlahap tu pun biar la berilmiah sikit.
      Oh, lupa ko tak sekolah..patut main.masok hamun terus. Maklumla hirup jus koncin lobai n penjilat cirit cina jho low...hmmm

      Delete
    3. Tak sangka ramai babi hutan kat sini

      Delete
    4. Sah sakit jiwa.

      Hanya mampu menjawab melalui maki hamun tanpa mampu memberikan sebarang fakta sokongan.

      Kasihaaaan..

      Delete