Google+ Followers

Saturday, October 21, 2017

SINGKAP STRATEGI BN

UCAPAN PERASMIAN YAB DATO' SRI MOHD NAJIB BIN TUN ABDUL RAZAK DI PEMUKIMAN JENTERA BN PRU14

Tarikh    :  21 Oktober 2017 (Sabtu)
Masa     :  9.00 pagi
Tempat  :  Dewan Tun Razak 1
                   PWTC, Kuala Lumpur

1. Pemukiman terbesar diadakan oleh parti BN.

2. Teruja dengan kehadiran begini ramai.

3. Jumlah yang besar ini adalah manifestasi/tanda/lakaran komitmen dan kesungguhan parti BN untuk mencapai kemenangan besar dalam PRU14 akan datang.

4. Pemukiman ini diadakan kerana kita hendak menentukan persiapan kita berada ditahap kesiapsiagaan yang paling tinggi dan paling sempurna yang pernah kita lakukan dimasa-masa yang lalu.

5. Manual PRU14 ada banyak kelainannya, ciri-ciri tambahan berbanding PRU sebelum ini.

6. Tidah boleh approach PRU14 dengan mindset 'Business As Usual'.

7. Langkah dan strategi kita adalah berlainan dan sudah berubah.

8. Apabila dah berubah, maka kita perlu memperlihatkan BN sebagai parti yang adaptif, yang boleh mengubahsuai dalam apa jua keadaan dan situasi menghadapi apa juga rintangan.

9. Manual pada kali ini teratur dan tersusun, strategik dan taktikal.

10. 134 kerusi yang kita menang, wajib kita pertahankan.

11. Mengenalpasti 33 kerusi lagi yang kita kalah dengan majoriti yang tipis yang boleh kita tawan dan menjadikan semuanya 167 kawasan tumpuan.

12. Kandungan manual amat penting kita sampaikan kerana ianya panduan sebelum dan selepas Parlimen dibubarkan, tempoh kempen dan D-Day juga strategi get out the voters. (GOTV)

13. Tidak mahu bergerak dalam single component BN.

14. Keserasian kita sebagai parti BN sudah lama wujud diperingkat Bahagian ini, masih belum lagi ditahap keserasian yang maksima, malah masih ada rasa curiga disesetengah kawasan yang kita ketahui.

15. Berebut kerusi hingga timbul curiga antara komponen kita.

16. Tidak mahu mementingkan pemilihan akan datang.

17. Saya tidak mahu ada yang tubuh bilik gerakan pemilihan bukannya bilik gerakan PRU14.

18. Ada yang menghantar rombongan keluar negara.

19. Tumpu dulu soal domestik.

20. Tunggu menang dulu bagi reward. Bukan masanya lagi. Kerja baru mula. Baru setahun jalan. Belum tahu keberkesanannya. Takut tersungkur.

21. Terapkan budaya kerja yang bersungguh-sungguh.

22. Letak keyakinan pada pucuk pimpinan.

23. Saya dan TPM sedang menilai setiap kawasan, wakil rakyat dah diakses 2 kali, akan ada kali ketiga takut ada kesilapan.

24. Guna badan sosio politik yang kita gunakan selama ini dan kumpulan-kumpulan tertentu.

25. Saya pernah jadi mangsa pada tahun 1999. Ada seorang dari Jabatan tertentu yang buat assessment suka main golf, dia terima golf set dari seseorang yang berminat nak jadi calon tetapi akhirnya calon itu tersungkur sebab report tak boleh pakai. Beliau dari Parlimen Pekan, saya boleh sebut nama Pegawai berkenaan. Sejak itu saya tidak pakai laporan dari Agensi berkenaan.

26. Saya tidak memaksa semua orang dari Pusat yang tidak ada kerusi untuk bertanding kerana bottom line kita mestilah menang pilihanraya.

27. Terpaksa berunding 1 perkara untuk  pembahagian kerusi. Kita kena bersikap terbuka & open mind samada UMNO atau parti komponen kerana kita nak menang pilihanraya.

28. Kalau ada tempat yang kita buat apapun tak boleh menang, tetapi kalau ada calon lain kita letak boleh menang, kita akan cuba untuk capai 1 konsensus.

29. Inilah kerja yang paling berat untuk keluarga BN.

30. Kelebihan kita, kita ada coalition which tested over time.

31. 100% persetujuan daripada semua adalah challenge tapi apapun kita akan buat yang terbaik.

32. Kalau kawan lemah kita bantu, kuat kita pertahankan.

33. Permuafakatan BN, jika ada pertukaran kerusi, ahli-ahli UMNO dan BN kena terima demi kebaikan parti.

34. Tidak ada kerusi majoriti pengundi India. Paling ramai 25% dalam 1 kerusi.

35. Kalau kerusi seperti ini UMNO nak tuntut, tak boleh jugak. Mereka ini boleh menjadi penentu kemenangan kita.

36. Dalam semangat BN ini, kita terima keputusan seperti ini. Kerusi DUN dalam kawasan DS Hishammudddin, 65% pengundi Melayu tetapi kerusi MIC. Dia jaga semua dan disenangi.

37. Dah menang, jangan kita jaga puak-puak kita saja. Jaga semua orang. Peruntukan kena bagi.

38. Ada juga Ahli Parlimen komponen, serah kuota untuk Ketua Bahagian UMNO agihkan. Permohonan untuk masjid, Ahli Parlimen itu sendiri yang mohon pada saya sampaikan orang UMNO minta jangan tukar Ahli Parlimen mereka.

39. Penyokong tegar kita roughly 40%. Jangan lupa 60% lagi. Pecah kepada 2 kategori :
i)  Persuadable voters
ii) Right off voters

40. Jentera diperingkat Parlimen, kena kenalpasti siapa voters. Semua voters putih, bukan semua putih. Don't assume all white. Don't take for granted all white voters.

41. Kita ada 1.6 juta penjawat awam. Daripada itu, 500, 000 merupakan guru. Kementerian Kesihatan 250, 000. Ini adalah persuadable voters.

42. Fokus kepada berapa orang yang terima BR1M tetapi tidak daftar sebagai pengundi.

43. OKU dan warga emas yang terima bulanan dari kita.

44. Orang muda is the biggest factor compared to last election.

45. Semua Universiti dikuasai oleh golongan mahasiswa pro Kerajaan.

46. Kita boleh yakinkan mereka sokong Kerajaan.

47. Kita perlu mengelak daripada kenyataan sesama kita yang menyakiti mana-mana golongan yang bakal menyokong BN.

48. Misalnya, UMNO nak appear to our based tetapi kenyataan kita menyakiti hati rakan-rakan, elakkan.

49. Jangan buat statement untuk popular kerana ia akan ada chain reaction.

50. Sama juga jika komponen buat statement, orang UMNO terasa jadi susah juga. It works both way.

51. Sekolah satu aliran, kita kena terima ianya sebahagian daripada landskap negara kita.

52. Kita nak understanding antara kaum. Hormat.

53. BN always keep his promise. Will keep our integrity.

54. Menjelang Bajet 2017 jika saya sebut Indian Blueprint, jangan pula ada orang marah. Kita jaga semua, Kadazan dan sebagainya. Ini semua rakan-rakan kita.

55. What we need is a strong government. Don't be emotional.

56. Sabah Sarawak is a good example of inclusivity.

57. Saya nak recognize Wanita UMNO & Wanita BN sebagai backbone of the machinery. The more women in the machinery the better.

58. We must work hard. There is no substitue to ward hard. Work smart work hard as a team insyaAllah BN akan berjaya.

59. Hidup BN! Hidup Rakyat!

Terima Kasih


JOM SAVING DENGAN DINAR DIRHAM CRYPTO YANG DISANDAR KEPADA EMAS UNTUK UNTUNG YANG LEBIH


DINAR DIRHAM SATU SATUNYA CRYTO CURRENCY YANG KUKUH KERANA NILAINYA DISANDARKAN PADA HARGA EMAS SEMASA PADA LAZIMNYA TIDAK SUSUT NILAI.

Bitcoin, the mother of crypto currency hits $100,000,000,000 value on market capital!

Ketika kami bermula pada February 2016 project blockchain yang pertama melalui pre-order DNC harga 1 bitcoin cuma sekitar MYR 1500 sahaja.

Dan pada hari ini, harga 1 bitcoin mencecah MYR 25,000.
Ini adalah salah satu asset instruments yang sangat tinggi nilainya dalam tempoh kurang dari 2 tahun.
Kenaikan 2000% ini membuktikan underlying technology with bitcoin is proven and gaining popularity all over the world.

Kini, produk terbaru dari kami iaitu wallet multi crypto Blockchains.my yang dilancarkan pada awal tahun ini sudah memenangi Swiss Innovation challenge pada bulan lalu yang dianjurkan oleh universiti UTM dan juga universiti swizertland.

Kemuncak pertandingan ini adalah pada 31 october 2017 ini. BCMY mewakili Malaysia dan akan bersaing dari company2 fintech dari Vietnam, Thailand dan Indonesia. Yang lebih menarik, BCMY telah pun bertapak dan mempunyai user based di negara2 tersebut.

Dalam wallet BCMY, salah satu ciri disruptive yang telah kita bangunkan adalah ciri2 memudahkan membeli dan menjual Bitcoin dan lain2 asset crypto.

Dengan teknologi yang dibangunkan, pemilik Bitcoin mampu utk berjual beli secara P2P (Peer 2 Peer) dan juga boleh ditukar kepada fiat melalui NFC Smart debit card dan VISA Debit card. :)

Harini, bertempat di Kota Kinabalu di negeri di bawah bayu Sabah atas kerjasama dengan Hartatek Resources yang di uruskan oleh Azlin Awang Chee kami akan melancarkan MIB (Miner in a box) mesin mencetak crypto currency pada harga mampu milik MYR 21,000 yang mampu dibeli dan dipasang sendiri di rumah atau diuruskan secara hosting.



Teknologi MIB ini sangat effektif dan kompetitif kerana ianya menghasilkan 228 Mhs dengan custom 8 unit graphic card dan ianya menggunakan low consumption electricity dan hanya "plug and play" sahaja setting pilih nak mencetak Ethereum, Monero, Dash, Zcash atau mana2 GPU mining altcoin tanpa pening2 nak setting atau buat wiring.

Nantikan butiran lanjut mengenai MIB (Miner in a box) yang akan ditawarkan kepada semua user DinarDirham dalam waktu terdekat. :)
Dato Arai
HUBUNGI SIFFU 0133760377
Tanya bagaimana ia lebih untung beli emas melalui dinar dirham crypto.


video


Friday, October 20, 2017

HANYA HADI BOLEH LEGAKAN NAJIB ...

Segala hujah pemimpin umno seperti sallehkeruak dan kunan yang mahu mempertahankan Najib makin tidak laku bukan sahaja di mata rakyat tetapi di kalangan ahli umno sendiri.


Zahid dan Hishamuddin sendiri sudah sayup untuk mendengar komen mereka.

Hujah overdose yang kadangkala dibuat oleh ismail sabri, annuar musa, johari ghani menjadikan rakyat makin rasa kerajaan hari ini dipenuhi pelbagai isu makan diri.

Penangkapan dan siasatan rasuah ke atas pemimpin yang mirip bermotifkan politik di ketika rakyat tidak buta, hanya makan diri.


Oleh itu apabila pihak ketiga seperti Hadi membuat kenyataan menghentam pembangkang, ia bererti membantu umno merasa sedikit lega.

Tetapi Hadi bukanlah tabung oksigen yang boleh kekal diharapkan, dia sendiripun sesekali sesak dada dengan kenyataan2 Tuan Ibrahim Tuan Man, tidak semua ahli PAS suka makan beras cap ayam.

Annuar Musa yang bercita cita sebagai MB Kelantan sudah tentu turut membantu mempromosikan PAS untuk bersama umno supaya jasanya tidak mudah dilupakan begitu sahaja.

Hadi sendiri, sampai sekarang belum berani istiharkan, sokong umno bererti sokong PAS.

Jawapan untuk Hadi:
Rakyat lebih sanggup hidup di zaman kezaliman Mahathir daripada hidup di bawah kepimpinan kletokrasi, penyamunan duit rakyat, penyerahan negara kepada penjajahan ekonomi oleh kuasa asing hingga kelak menjadi hamba mereka dan penting juga tidak sanggup di bawah kepimpinan lebai yang menjual ugama.

Jom sama² bertaubat...



APA UNTUNGNYA SOKONG NAJIB (?)

Sebahagiannya sokong kerana dapat habuan dan cari makan, ada pun yang sudah mengaku.
Apa kategori gOlongan ini.

Ada sebahagian menyokong kerana dipaksa, bimbang dan takut. Semoga mereka diberi kekuatan.

Sebahagiannya, menyokong dengan ikhlas atas dasar parti yang sudah banyak berjasa. Mereka suci dalam debu.

Rakyat bukan sahaja setakat menyokong Najib tetapi telah mrmberinya mandat sebagai ketua kerajaan, PM tetapi apa yang dia buat atas amanah yang diberi.

Hari ini rakyat yang sama, bangun untuk menilainya sekali lagi dipeti undi. Teruskanlah ugutan, hasutan dan gula² pilihanraya jika kerajaan rasa tergugat dan tidak punya kekuatan dan rekod perkidmatan yang baik.

Lakukanlah segala kemungkinan untuk menyelamatkan diri selagi mampu.
Teruskan...



Thursday, October 19, 2017

APA UNTUNGNYA SOKONG MAHATHIR (?)

Dari segi material, menyokong Tun tidak dapat apa².
Kalau mereka tawan Puterajaya dan memegang jawatan, ia bukan bulan madu tetapi amanah yang menuntut mereka kerja keras untuk membina semula negara.
Ia tidak mudah tetapi yakin mereka mampu.




Semoga kemuliaan Jumaat mampu memberi kemuliaan kepada hati
untuk beriman, kemuliaan kepada otak untuk berfikir dan kemuliaan akal untuk membuat pertimbangan.

Mencari kebenaran dan halal itu wajib.

SIAPA YANG PATUT MINA MAAF PADA BANGSA BUGIS..

Sesuatu bangsa tidak akan runtuh dan hina sekadar dikecam tanpa asas yang kukuh..

Dalam melakukan sesuatu, jangan cepat mendabik dada tentang suku atau bangsa seolah bangsa lain tidak berguna, tetapi apabila peribadi dikecam atas keruntuhan akhlaknya jangan pula pihak bangsa tersebut melenting tanpa usul periksa...

Di sisi Allah, bukankah taqwa itu lebih utama..

Jadilah pembela kebenaran, bukan atas sentimen emosi.

#

Di dalam satu perkembangan semasa, Kj dikatakan menghalau wartawan Malaysia kini kerana tidak mahu ditanya dan menjawab saolan.
Apa sudah jadi dengan bangsa Malaysia yang mahu memimpin negara tetapi "saolan" pun gentar...


Tuesday, October 17, 2017

NAJIB LANGSUNG TIDAK ADA TARIKH PRU14


Masa depan bergantung kepada wajah2 seperti ini yang mewakili 
lenggok
parti mereka..
Ganas..
Sederhana.
Sempit...



Najib langsung tidak ada cadangan tarikh pilihanraya, yang ada cuma bagaimana  nak kekalkan kuasa.

Sekurang kurangnya itu lah kepercayaan sebahagian pemimpin politik pembangkang dan sebahagian lagi di kalangan umno sendiri.



Masa
Depan
Bangsa
Malaysia


Tanpa pilihanraya pun ada baiknya, bagi umno mereka terus berkuasa, bagi berjawatan akan terus jadi Menteri, Timbalan Menteri etc.

Cuma bagaimana caranya????

Yang penting gimmik pilihanraya akan diadakan terus dan perlu dibuat....







Atau masih nak yang sama..





Banyak dan kerap sudah pegawai kerajaan dipalit dan terpalit dengan pelbagai skandal yang tidak sihat.






JANGAN MAIN CARA KOTOR UNTUK MENANG PILIHANRAYA.

Dalam keinginan umno dan pas menang pilihanraya, adakah relevan part
i parti tersebut anti bangsa, anti cina anti India, anti ugama, anti budha anti Kristian...

Bagaimana kalau mereka dituduh sebegitu?

Sewajarnya semua parti berikrar untuk melakukan perkara terbaik kepada rakyat, sedia dinilai oleh rakyat atas perkhidmatan sepanjang lima tahun Dan setiap Lima tahun.

Kenapa peralat,kan ugama Dan bangsa sebagai modal menjelang setiap Kali pilihanraya.



.................

Ini contoh komen pecacai umno yang dibanggakan oleh puak mereka... Inilah hujah teragung mereka, penuh dengan fakta kikikikiki.. Dan komen kotor longkang seperti inilah yang mereka mahu blog siarkan untuk kata pro Tun tak berani berhujah...

Cermin sikit bro...datang lagi.







SIAPA DALANG DI BELAKANG JAMAL DALAM SEMUA AKSINYA........


Dalam ketika Najb kata ekonomi ok dan rakyat tidak tertekan dengan gst, berpusu rakyat mencari restoran  Jamal untuk makanan percuma.




Monday, October 16, 2017

YANG MANA LEBIH BENAR.. DEDAH ATAU LINDUNG (?)

Perhimpunan anjuran PH Selamatkan Malaysia mendedahkan segala bentuk PENYELEWANGAN...

Pendedahan bukan atas kapasiti mengaibkan individu tetapi ia melibatkan salah urus tadbir sebuah kerajaan dan kezaliman ke atas rakyat dengan sistem percukaian yang menekan sedangkan negara kaya dengan segala sumber semulajadi.

Matawang RM merudum kerana pelabur kurang yakin kepada ketulusan dan integriti kerajaan menguruskan ekonomi hingga ke arah muflis kerana hutang keliling pinggang yang melebihi 70% dari reserved negara.

Tetapi ada pihak yang MEMPERTAHAN MELINDUNGI jenayah dan

keburukan yang sudah pun dilakukan  (?)

Bukan seorang, bukan sekelompok tapi SATU DUNIA telah bercakap tentang skandal terbesar ini.

Hasutan ke atas lim kit siang berlegar tetapi jho low pelingkup negara ditatang, dijentik pun tidak...

Untuk tampak mulia,, dipangilnya lebai PAS untuk berdamping... Walhal 2x5... Satu sapu duit negara, satu sapu duit tin milo..




# Monyet memang tak mampu berfikir.


SULTAN JOHOR DAN SULTAN SELANGOR SUDAH MENUNJUKAN JAKIM JALAN KELUAR...


JAKIM adalah di bawah Jabatan Perdana Menteri..
Perdana Menterinya Najib..
Menterinya Jamil Khir Baharom..

UMNO tentunya berharap Jamil Khir Baharom dapat memberi alasan terbaik kepada Sultan Johor untuk menarik balik beberapa status JAKIM.



Larangan Sultan Johor dan Sultan Selangor ke atas Penceramah Jakim dan JAKIM memberi kesan politik dan imej yang kurang baik kepada kerajaan BN.



Sunday, October 15, 2017

SETAKAT MANA KITA WARAS DAN BERSETUJU..

Setujukah kita yang akan menang pilihanraya kelak adalah  parti dan pemimpin...
Yang paling banyak tabur wang...
Yang paling banyak buat fitnah..
Yang paling banyak menghasut...
Yang paling banyak mencarut...

Saturday, October 14, 2017

UMNO TAHU TAK APA YANG MENUNGGU MEREKA JIKA KALAH PRU...

Taktik untuk bekerjasama dengan PAS adalah untuk melemahkan PAS sambil menggulakan PAS supaya tidak bersama Pakatan Harapan. 

PAS sedia maklum  strategi ini sebab itu secara mentah-mentah mereka tolak apa jua pujuk rayu Annuar Musa.
Penimpin PAS minta umno cermin diri.
Hanya Hadi Awang dan segelintir lebai yang tampak mesra umno.

Selain PAS, umno boleh cuba bekerjasama dengan DAP untuk menang PRU.

Setakat ini Najib hanya berani umumkan gula-gula pilihanraya tetapi bukan tarikh pilihanraya.







# Tulisan budak tingkatan empat yang mula berjinak dengan politik sejak guru dan sekolah dibenarkan...


LEGA TAK RAMAI YANG HADIR





Satu petanda rakyat sudah kembali menyokong umno dan pilihanraya boleh di adakan November tanpa tangguh tanpa alasan.

Terima kasih pada pecacai yang turut sebok ambiltahu dan melaporkan "ada orang ke tak ada orang".
Dengan jumlah kehadiran tak sampai seribu orang memberi petanda awal BN akan menang cemerlang.








# Sambut kepulangan Najib dari US - lebih seratus ribu orang 
# Fastaqim PAS - lebih duaratus ribu orang.





SEMUA TERTUMPU PADA AZMIN


Friday, October 13, 2017

KALAU AKHLAK RENDAH, TAK TAHU MALU, JANGAN JADI PEMIMPIN, PEMINTA SEDEKAH PUN ADA MARUAH..



















PERLU KE HADIR ..ANWAR TURUT HADIR

Adakah anda akan hadir ke Perhimpunan Selamatkan Malaysia Bantah Keleptokrasi di Padang Utara,  kawasan milik Majlis Bandaraya Petaling Jaya yang diluluskan tetapi diberi amaran keras oleh PDRM.

Mungkin tajuk dan motif perhimpunan kurang sesuai walaupun maksudnya tepat dan benar. Tajuk perhimpunan agak provokasi kepada kerajaan. 

Tetapi tajuk itulah juga sudah "win" samada perhimpunan akan berlangsung atau tidak.
Sudah "win" tanpa mengira jumlah kehadiran.
Makin "win" kalau dihalang- halang kerana itu menambah popularnya pembangkang dan kerajaan dipersepsikan takut.

Admin jangka kehadiran tidak melebihi duaratus ribu orang kerana faktor cuaca dan kos perbelanjaan yang tidak mampu ditanggung oleh individu kerana kekerapan majlis seumpama itu.

Pergi atau tidak, lebih penting tahu apa maksud dan tujuan perhimpunan tersebut.
Yang tidak dapat pergi, sama seperti Anwar Ibrahim, tetapi aura, roh dan semangatnya tetap bersama.
Menentang rasuah, korup dan gejala akhlak buruk.
Pergi atau tidak, mesti sokong.






Wednesday, October 11, 2017

KALAU UMNO BOLEH BERSANGKA BAIK DENGAN JHO LOW KENAPA TIDAK DENGAN LIM KIT SIANG..


DAP dan umno boleh bekerjasama dan bergabung bila-bila masa.

Jika lim kit siang mempunyai keutamaan sebagai PM dan Najib takut risiko ke atas dirinya jika umno kalah. 

Inilah masa terbaik untuk bersama.

UMNO BERIA IA MENGGAMBARKAN LIM KIT SIANG SEBAGAI PM


Dari segi realiti politik dan berasas undang² dan Perlembagaan, adakah halangan untuk lim kit siang menjadi seorang PM (?)

Walaupun dia tiada hasrat, mungkin anaknya, lim guan eng boleh berbuat demikian.

Apa alasan untuk menolaknya sedangkan Perlembagaan mengatakan boleh, bukan sekarang, sejak dulu lagi.

Jika ada pihak yang menghasut untuk tidak menerima orang lain sebagai PM, mereka adalah golongan anti Perlembagaan.

Saolan yang rasional - apakah DAP cukup kerusi parlimen untuk menjadi seorang PM (?)






Tuesday, October 10, 2017

APA KATA KETUA SETIAUSAHA PERBENDAHARAAN NEGARA...

FAKTA KERAJAAN:
Rakyat miskin kerana malas...



FAKTA RAKYAT:
Pemimpin kaya kerana rasuah...

Monday, October 9, 2017

MUDOH BASO SENANG KIRO - MAAFKAN DAN KIRA HALAL....MACAM TU KE (?)



MudOh basO senanG kirO....











Perlantikan awang adek mungkin sekadar untuk mencukupkan bilangan ke 40. 







MOHON PENJELASAN SEMULA KWSP

INI BUKANLAH PERKARA BARU, TETAPI DIVIRALKAN SEMULA DI MEDIA² MAYA....
UNTUK KEBAIKAN, ELOK KWSP BUAT PENJELASAN..




EPF *** KWSP

## 2 Perkara Penting
_______________________
1. Kalau salah 1 PeWARIS KWSP anda dah meninggal dunia KWSP TIDAK AKAN BAYAR KEPADA PEWARIS LAIN YANG HIDUP.....
MANA PERGI DUIT ITU???
PASTIKAN PEWARIS ANDA SEMUA HIDUP !!!

KALAU ADA YANG MENINGGAL DUNIA 
TERUS PERGI KE KWSP DENGAN SEGERA & BUAT FRESH PEWARIS SEKARANG JUGA !!!
JANGAN TUNGGU LAMA LAMA
JANGAN BIARKAN DUIT KERINGAT EPF KWSP KAMU DIMAKAN ORANG LAIN SELAIN DARIPADA YANG DI WARISKAN SEPERTI KEHENDAK KEMAHUAN ANDA !!!
______________________

2. KEMATIAN PENCARUM

KWSP BANTUAN KEMATIAN UNTUK PEWARIS.
################
PERHATIAN kepada semua orang yang mempunyai akaun KWSP! 
Tidak kira berapa umur anda, 
tidak kira berapa lama anda memegang akaun KWSP anda, 
Tidak kira berapa banyak wang yang anda ada dalam akaun KWSP &
Tidak kira berapa lama anda telah mencarum untk KWSP.. 
mengikut Undang-undang Kerajaan, 
%%%%%%%%%%%%%%
KWSP perlu membayar

 RM 2500 

untuk keluarga pemegang akaun KWSP apabila pencarum MENINGGAL DUNIA

(ahli keluarga perlu menuntut RM 2500 
dalam tempoh 6 bulan). 

%%%%%%%%%%%%%
KWSP tidak pernah memberitahu kepada semua tentang ini, sangat sedikit orang yang benar-benar menerima RM 2500 apabila ahli keluarga meninggal dunia kerana tidak ramai yang tahu tentang perkara ini.

 Di manakah RM 2500 pergi apabila keluarga si mati itu tidak menuntut?
poket seseorang?? 
Kita tidak tahu! 

Oleh itu, sila sampai maklumat ini kepada semua keluarga, saudara-mara, 
rakan sekerja dan rakan-rakan, biarkan mereka tahu tentang maklumat ini dan jangan lupa untuk menuntut RM2500 apabila dalam keluarga mereka ada yang meninggal dunia. 
Jangan biarkan RM 2500 pergi ke poket seseorang! 
— untk keterangan lanjut sila layari laman ini 👇👇👇
http://www.kwsp.gov.my/portal/ms/members/member-responsibility/registration/benefits-as-an-epf-member



Sunday, October 8, 2017

APA RASIONALISASINYA PEMOTONGAN BAJET KEMENTERIAN² KALAU KATANYA KERAJAAN ADA DUIT

KERAJAAN ADA DUIT
Begitulah kata Najib..
Tak pasti duit dalam bentuk apa (?)
Tunai, unit, atas kertas atau dibibir sahaja..


Dalam masa yang sama kerajaan masih mengumumkan projek mega dan billion yang akan dan bakal dilaksanakan.
Adakah ini sekadar untuk gambaran kerajaan ada duit.


Menoleh sebentar ke belakang, banyak projek tidak dilancarkan langsung, terrbengkalai dan masih banyak yang jauh dari sasaran..

Perumahan mampu milik (?) Tak sampai 10% dari sasaran..
Kemiskinan sifar (?) hakikatnya penerima BRIM bertambah (?) Rakyat makin miskin (?)

Dari segi pungutan cukai, Kastam kejar pembayar cukai GST hingga ke lubang cacing, kurang RM100 terlewat bayar pun nama sudah disekat ke luar negara...sangat cekap.

Tetapi ke mana duit GST itu (?)
Kalau sebut, buat bayar hutang, melenting bukan kepalang (?)
Tetapi hakikatnya bajet jementerian² terus dipotong.. Kesannya pada siapa (?)

SIAPA YANG MENGHALALKAN KORUP DAN SALAHGUNA KUASA (?)



Siapa yang masih boleh berkompromi dengan budaya korup dan salahguna (?)

Berapa banyak kah sangat keutungan politik jika sanggup bersekongkol dengan puak korup dan salahguna kuasa (?)

Apa kedudukan pemimpin yang korup di sisi Islam..bukankah tidak lebih sama haram sama berat dosanya seperti makan babi (?)

Dan si pemakan babi ini pula membahagi bahagikan daging babi itu kepada yang lain, lalu di makan dengan sedar, halalkah (?)

Apabila si pemakan babi dan yang turut sama makan babi mahu jadi pemimpin di kalangan kita, bolehkah (?)

Apabila kamu melakukan dosa, siapa yang tahu (?)
Setelah berdosa layak kah kamu mendabik dada, tanya mana bukti (?)
Siapa yang kamu mahu tipu (?)

Kalau puak kapir pun tahu korup dan salahguna adalah salah di sisi ugama dan etika, tentulah lebih teruk mereka yang menjadikan korup dan salahguna mereka sebagai amalan hidup.

Mereka tidak kesal, tidak bertaubat sebaliknya  terus mengikut jalan yang tidak lurus.
Menzalimi diri sendiri, layak kah mereka berfikir mereka akan dibantu Allah.


Saturday, October 7, 2017

CIKGU, CIKGI, PENJAWAT AWAM, MOKCIK² FELDA KATA U CAN RUN BUT U CANNOT HIDE


MAKIN LAMBAT PILIHANRAYA, MAKIN BANYAK ORANG KAMPONG TAHU..


ORANG KAMPONG DAH KURANG TENGOK TV3...


DI SELANGOR HANYA JAMAL YANG BERTUNGKUS LUMUS

Tak berbaloi tiga mantan MB Selangor dipakai semula baju perang umno sedangkan hakikatnya noh omar tak buat kerja dan zein isma meroyan promote diri.

Yang benar dan betul² bekerja sungguh² untuk rampas Selangor adalah Jamal. Minggu lepas pecahkan botol arak, dah kena cekup dengan polis.

Dah bebas, tak ada pendakwaan???

Minggu depan nak buat pesta ais kerim pula,  idea budak tadika..

Jika setiap minggu implement idea kepala hotak Jamal, Azmin memang bungkus..


JEBON DAN PEMBOHONG BESAR..

Pemimpin umno lebih baik upah tukang sihir, tok nujum untuk membuat pelbagai ramalan ke atas Tun, Lim kit siang, azmin dan lain² kalau benar² kemaruk bahan dan isu untuk memburukan.

Mempercayai tukang karut penulis fitnah tersohor sangat² melucu dan desperado tahap gaban, bahasa pasar yang sangat sesuai.

Semuanya gara² tak boleh tahan dengan realiti pendedahan Syed Saddik yang terkena batang hidung.

Bila dikatakan Tun bayar lim kit siang 1B, bagaimanapula sebelum ini kata Tun diperalatkan lim kit siang.
Logik ke Tun bayar Lim, lepas tu Tun di peralatkan??????

Memang jebon dan pembohong besar puak ni.




Friday, October 6, 2017

PEMBANGKANG PERLU BERTERIMA KASIH KEPADA KUNAN, ALIHAMSA....

Sistem pendidikan negara yang sering berubah setiap kali bertukar menteri makin menghampiri zaman rimba apabila politik dibenarkan.

Guru² akan hilang fokus, Pengetua akan pilih kasih pada yang sealiran politik dengannya dan sekolah akan berpuak puak seperti di parlimen.

Murid² akan dibekalkan homework mengsndungi risalah politik untuk disampaikan kepada ibubapa.

Tidak hairan kelak akan ada sekolah yang dibakar oleh murid darjah satu kerana ejek mengejek  perbezaan politik.

"Boleh berpolitik tapi jangan hentam kerajaan" - Satu dasar dan pendekatan yang membuktikannya dengan sendiri umno tahu dan sedar mereka banyak salah banyak masalah.

Di kementerian sendiri, banyak isu yang boleh di politik kan guru dan setiap arahan akan dilihat bermotif politik - sesuatu yang tidak sihat.

Terima kasih kunan, ali hamsa, mahadzir khalid dll - anda hanya mempercepatkan tarikh kematian sendiri dan menambah kekuatan kepada pembangkang.











video

Thursday, October 5, 2017

ALLAH SUDAH BERI PERINGATAN KEPADA FASTAQIM YANG LUPA DIRI

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

                      بِسْمِ  ٱللَّهِ ٱلرَّحْمَـنِ ٱلرَّحِيم

        اَللهُمَّ صَلِّ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ

┏💕🌿🌸━━━━━━━━━━━━┓
           FASTAQIM IMAN
┗━━━━━━━━━━━━🌸🌿💕┛

KENAPA KITA TAK NAMPAK ALLAH ❓

➡ Bila ALLAH sembuhkan kita daripada kesakitan melalui ikhtiar ubat yang kita ambil.. Kita nampak ubat.. Kita tak nampak ALLAH

➡ Bila ALLAH berjayakan kita dalam akademik melalui bijaknya kita dalam pelajaran.. Kita nampak kebijaksanaan kita.. Kita tak nampak ALLAH 

➡ Bila ALLAH bagi kita pekerjaan yang selesa melalui cemerlangnya kita dalam bidang yang diceburi.. Kita nampak kecemerlangan kita.. Kita tak nampak ALLAH 

➡ Bila ALLAH bagi kita kekayaan harta melalui asbab gigihnya usaha kita dalam perniagaan.. Kita nampak kegigihan usaha kita.. Kita tak nampak ALLAH 

➡ Bila ALLAH kurniakan kita pasangan yang soleh/solehah serta keluarga yang bahagia.. Kita nampak baiknya kita.. Kita tak nampak ALLAH 

➡ Bila ALLAH keluarkan kita daripada masalah melalui bantuan manusia disekeliling.. Kita nampak baiknya manusia tersebut.. Kita tak nampak ALLAH 

➡ Bila ALLAH masyhurkan kita di pandangan mata manusia di dunia melalui asbab kelebihan kita.. Kita nampak hebatnya kita.. Kita tak nampak ALLAH 

➡ Bila ALLAH bagi segala jenis nikmat yang tak pernah minta dibayar dan tak terhitung.. Kita hanya nampak indahnya nikmat itu.. Kita tak nampak ALLAH 

Sungguh, mata hati kita masih buta dan samar.. disebabkan keangkuhan seorang hamba atau kotornya segumpal darah bernama hati mungkin..

Untuk melihat Maha Mencipta disebalik kejadian..

Bukan senang untuk didik hati melihat ALLAH dalam setiap langkah kita..

Tapi itulah hakikat kehidupan kita di sini..

Datang dari ALLAH hidup untuk ALLAH dan kembali kepada ALLAH

Mudah2an Kita Semua Tergolong Didalam Golongan Orang-Orang Yang Diberkati Dan Dirahmati Serta Dikasihi Allah S.W.T Di Samping Orang-Orang Yang Kita Sayang

Wednesday, October 4, 2017

POLITIK TAKSUB AKHIRNYA SALLEH KERUAK MENGAKU LETIH


Salleh adalah di antara pentaksub politik bermula sebagai blogger mempertahankan Najib siang dan malam, akhirnya berbaloi menjadi Menteri dan Bendahari umno.

Satu ketaksuban hingga menjadi serasi, cubit paha kiri Najib, yang turut sakit paha kanan Salleh.

Dalam soal memburukan Tun Dr Mahathir, Salleh sudah tidak ada sempadan dan berlapik untuk seorang negarawan. Hakikatnya terlalu sedikit Tun sentuh namanya secara langsung.

Denda  RM1.58Juta yang dikenakan ke atas 1MDB oleh BNM memperjelaskan ujudnya salah laku dan selepas ini satu laporan polis akan dibuat untuk melihat dari sudut jenayah.

Begitu juga DOJ sedang meneruskan tindakan undang² ke arah siasatan dan pertuduhan jenayah.

Di mahkamah Singapura sendiri, Jho Low dan 1MDB dikaitkan dengan suahat pergubahan wang haram hingga bank berkaiitan ditutup dan beberapa orang didenda dan dipenjara.

Sedangkan selama ini Salleh dan puaknya mempertahankan 1MDB sangat suci.
Inilah penyakit, inilah kuman sebesar gajah didepan mata, sangat membahayakan.

Semoga Salleh dapat merehatkan diri dari mempertahan seorang PM yang tiada kesudahan.



video


Dan ini satu lagi ketaksuban meletih dan membahayakan, made from umno.


BANGSA JOHOR SYED SADDIQ VS SHAHRIR DI JB

Tak sesuai kalau lim kit siang, Tun untuk bertanding di JB. 
Shahrir Samad sudah low valued marke price dalam umno dan luar umno, sekadar menampung ketandusan calon potensi umno untuk Johor Baharu....recycle.

Apa sangat sumbangan anak didik Musa Hitam ini di Parlimen Johor Baharu dan sebagai Menteri di ers Paklah. Mungkin cik minah lebih tahu..
Pengalaman peribadi penulis...Shahrir tidak mesra rakyat dan sombong, berbeza demgan Khalid Nordin, Ghani Othman dll.


Yang cantiknya kalau pertandingan adik abang khalid samad vs shahrir samad.


Tetapi yang paling win kalau yang makan dedak vs yang tolak dedak, yang dah nak pencen politik vs yang baru nak bertapak politik.

Sekaligus SS menjadi pemangkin anak muda berpolitik, pemangkin semangat PH untuk tawan Johor.




# Khalid telah menarik diri untuk berlawan Shahrir atas alasan hubungan keluarga.